

### Have you Wordled today?

### **Vocabulary List**

#### 1. Enthusiastically (adv) 熱烈地

The students are enthusiastically preparing for the school open day.

#### 2. Deceptively (adv) 貌似; 看上去

The test questions look deceptively easy, but they are not.

#### 3. Launch (v) 積極開始

We will be launching our new sports club soon.

#### 4. Capture (v) 獲得

The new advertising campaign has captured a lot of attention.

#### 5. Intrigue (v) 引起···好奇心

Scientists are intrigued by how salmon always return to their birthplace to spawn.

#### 6. Intentionally (adv) 故意地

The politician said he had not lied intentionally.

#### 7. Mindless (adj) 愚蠢的

It is mindless for you to blame others for your own mistakes.

#### 8. Respectively (adv) 分別地

The basketball and football teams won gold and silver medals respectively.

#### 9. Poll (n) 調查

Governments often rely on opinion **polls** to gauge public response to their policies.

#### 10. Pamper (v) 縱容; 姑息

Do not expect anyone to pamper you in the real world.

#### Now, you write it!

Make your own 'Vocab-Book' as comprehensive as possible. Write down words that you are not familiar with from the article *Have you Wordled today?*:





# Glossary List

1. Original	原來的
-	
2. Hooked	對···著迷
3. Tips	提示
4. Challenge	挑戰
5. Humongous	巨大無比的
6. Designer	設計者
7. Tricky	困難的; 複雜的
8. Puzzle	智力遊戲
9. Pundit	行家
10. Phenomenal	非凡的; 傑出的
11. Gloat	得意揚揚
12. Spoiler	洩露情節
13. Accessible	易獲得的
14. Monotony	單調乏味
15. Exponentially	呈幾何級數地
16. Overwhelmed	被壓倒
17. Millennials	千禧世代
18. Baby Boomers	嬰兒潮的一代
19. Multiple	多種的
20. Clone	複製
21. Unlimited	無限制的
22. Snack	小點心



### **Question Types**

#### Language usage / multiple choice

- 1. "Since its launch, Wordle <u>has taken the world by storm</u>, as the hottest new game to play." Which of the following has a similar meaning as the underlined words in the quote?
- A. has been highly destructive to the world
- B. has taken the world hostage
- C. has created a hurricane-like effect all over the world
- D. has quickly become very successful and popular globally

#### Specific factual / ticking boxes

- 2. Which of the following has NOT been suggested as a reason for Wordle's success? Put a tick in the box corresponding to the correct answer, and a cross in other boxes. One has been done as an example.
- 1. It makes people feel good about themselves
- 2. It is backed by The New York Times
- 3. Players can share their results
- 4. Players do not need to create an account

		Tick/Cross
A.	1 and 2	Х
В.	3 and 4	
C.	2 and 4	
D.	1, 3 and 4	



## Mini Mock

Read the article and answer the questions:

1. Are the following statements True (T), False (F) or Not Given (NG)?	
(i) Wordle is a game that is played offline.	
(ii) Wordle players can make six attempts to guess the correct answer.	
(iii) About 300,000 people played Wordle by January 2022.	
(iv) People like Wordle because it is easy to get the right answer.	
(v) About three-quarters of Wordle players always or sometimes solve the puzzle.	
2. How much has the number of Wordle players grown since its inception?	
3. Why are experts intrigued by Wordle?	



4. How did an editorial in <i>The Guardian</i> explain the success of Wordle?			
5. Complete the sentences by filling the gaps. Use ONE WORD of grammatically correct in the context of the sentence.	only from the article, in the form that is		
(i) Wordle has enjoyed phenomenal success, and people have many	to explain why.		
(ii) People who started playing Wordle found they ended up getting _	on it.		
(iii) Wordle is designed to be simple, and its creator called the game	a one.		
(iv) In the wake of Wordle's success, many have	ve been created.		